maandag 10 oktober 2011

Dag 2, druk maar gezellig en leuk

Fort Kijkduin
 De zondagochtend was een gezellige familieochtend. Opa en oma waren er nog steeds dus we hebben gezellig met z'n allen ontbeten en daarna koffie gedronken. Aan het eind van de ochtend vertrokken we richting het plaatsje Huisduinen. Dit ligt tegen Den Helder aan helemaal op de kop van Noord-Holland. Toen we aankwamen konden we Texel dan ook duidelijk zien liggen. We gingen vanmorgen naar Fort Kijkduin. Een oud fort dat door Napoleon is gebouwd. Het fort bestond uit twee delen. Een museum over de tijden dat het fort dienst heeft gedaan een een deel dat is omgebouwd tot Noordzeeaquarium.

Even een visje aaien
 Wij begonnen in het aquarium. Een heel leuk opgezet aquarium met verschillende bakken met vissen uit de Noordzee. Het leukste is nog wel dat je in verschillende bakken de vissen mag aanraken en voeren. Onder het aquarium staat het skelet van een 14 meter lange potvis. Best indrukwekkend als je bedenkt dat zo'n beest in de Noordzee heeft gezwommen. Het museumdeel was vooral voor Bas en opa erg leuk. Er waren veel spullen tentoongesteld uit de tijd van Napoleon  en de twee wereldoorlogen. Naast dit alles was het erg mooi om door een oud fort als deze te lopen.
Naast het fort was een strandtent, Nogal Wiedus, waar we heerlijk geluncht hebben. 
Een hele grote Gier
 Met een kleine omweg (zodat Luc even kon slapen) reden we naar het plaatsje Tuitjenhorn. Hier zit het Van Blanckendaell Park. Een gezellige, kleinschalige dierentuin waar ze, verrassend genoeg, een grote schare aan dieren uit verschillende werelddelen hebben. Helaas voor ons was het weer niet erg lekker maar we hebben alle dieren gezien, oa: verschillende soorten apen, kamelen, grote en kleine vogels, walibies en pinguïns. Naast deze dieren is er nog een grote speeltuin en een museum met oude spullen uit de streek. Het park is, zeker met kleine kinderen die al kunnen lopen, absoluut een aanrader!

Na een welverdiende en hoognodige kop warme chocolademelk was het alweer tijd om naar onze villa te gaan. Opa en oma gingen meteen door naar huis en wij lekker op tijd naar bed want we waren behoorlijk afgedraaid.
Er waren zelfs kamelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten