dinsdag 11 oktober 2011

Dag 4, van vlindertuin tot kledingzaak


Welke vlinder is dat mam?

De wind waaide hard rondom onze villa toen we deze ochtend wakker werden. Het weer was er niet echt beter op geworden. We besloten dan ook om in de ochtend iets te gaan doen waar we lekker droog en warm bij bleven. We gingen naar de vindertuin: Vlindorado in Waarland. Nu hoor ik iedereen denken: "een vlindertuin? Das toch voor bejaarden?" Dat dachten wij ook maar het tegendeel is inmiddels bewezen. In een grote kas, waar het heerlijk warm was, had men een soort regenwoud nagebouwd waarin honderden vlinders rondvlogen. De een was nog mooier, groter of vreemder dan de ander. Wij, maar ook Luc, keken onze ogen uit bij het zien van al deze kleine beestjes. De allergrootste die er was ging uiteraard op Connies hoofd zitten en behulpzaam als Bas was joeg hij hem weg. Maar niet voordat hij onderstaand filmpje had gemaakt. In de tuin was ook een grote kast waar alle cocons hingen. We konden er zelfs een paar zien uitkomen. Het was geen bezoek voor uren maar om even te gaan kijken is de vlindertuin zeker de moeite waard. Ook voor mensen die nog niet bejaard zijn :-).

Net uit de cocon


Na de vlindertuin reden we naar een dorpje in de buurt om even een broodje te eten. Hierna gingen we naar Alkmaar. Gezien het weerbeeld van de afgelopen dagen en de voorspellingen voor de komende winter kon Luc wel wat winterkleding gebruiken. In Alkmaar parkeerden we naast een hele grote speelgoedwinkel dus daar begon de pret. Met een hele gave draaitol gingen we de winkel uit, op naar de kledingzaken. Alkmaar is een leuke en gezellige stad om te gaan winkelen, maar dan moet het wel droog zijn! Nadat we een aantal truien, broeken en een paar wanten voor luc hadden gekocht reden we naar onze villa voor het eten.

Een groot voordeel aan "lekker weg in eigen land" is dat we vanavond gezellig het Nederlands elftal kunnen kijken, al vindt Bas dat leuker dan Connie.

De weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er goed uit. Alleen morgen geeft Piet nog regen maar daarna wordt het beter. Dat zou lekker zijn voor onze laatste dagen.


Filmpje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten