woensdag 5 oktober 2011

Dag 3, lekker uitwaaien


Lekker uitwaaien

Toen we wakker werden hoorden we de wind al om ons huisje waaien. Prima strandweer! Na het ontbijt hebben we ons warm aangekleed en met Luc in de strandbuggy zijn we naar het strand gelopen. Het strand lag op 10 minuten lopen van ons huisje dus ver was het niet. Wel was het even ploegen voordat we met de buggy door al het mulle zand bij de kustlijn waren. Het was het echter meer dan waard. Bløf verwoordde het prima: "de zoute zee blaast een diepe zilte zucht". Een prachtig 360 graden uitzicht en een heerlijke wind door onze haren.

Wat is er na zo'n wandeling lekkerder dan warme chocolademelk met slagroom. Althans, Wij hadden chocolademelk en Luc at de slagroom.
Na een snelle lunch zijn we in de auto gestapt naar Vlissingen. De Oosterscheldekering is een belevenis op zich als je er met een bus door windkracht 7 overheen moet.
Het Arsenaal, Arrrrr

In Vlissingen hebben we een bezoek gebracht aan het Arsenaal. Dit is een soort combinatie van een groot aquarium en een piratenmuseum. Wij hebben ons vooral gericht op het aquarium want voor alle piraterij was Luc nog een beetje te klein. Het is overigens wel iets waar we zeker voor terug gaan komen Luc een jaar of 5 is want alle shows en attracties zijn dan wel heel gaaf en stoer.
Het aquarium was erg leuk en leerzaam. Er waren verschillende bakken voor vissen uit verschillende oceanen. We hebben veel tropische vissen gezien maar ook kabeljouw, wijting, piranha's, roggen en een heuse kaaiman. Luc vond het prachtig om alle vissen te zien zwemmen en ze met zijn vinger over het glas te volgen. De vissen vonden het allemaal wel prima.
LEUK! al die visjes

De terugreis ging zeer voorspoedig al waaide het inmiddels wel zo hard dat het verboden was voor aanhangwagens om over de Oosterscheldekering te rijden. Met de bus ging het prima zolang we rustig aan deden.
Thuis hebben we lekker even onder de douche gestaan en na een lekker hapje vielen de oogjes van Luc al snel dicht. Op naar morgen, weer een leuke dag in Zeeland.





even poseren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten